meditatie   meditatie
Siddhi meditatie Maharishi Patanjali

Maharishi Patanjali
auteur van de yoga sutra's


kijk op YouTube video
voor yogic flying

meditatie Home
Wat zijn Siddha's
Oorsprong Siddha's
Kundalini....
Yogisch vliegen
Inhoud van de cursus

Yogisch vliegen

Een hele ontwikkeling……
Tijdens de cursus worden er dus verschillende Siddhi’s beoefent. Voorbeelden zijn de Siddhi van vriendelijkheid of heldervoeldendheid. Edhter, de Siddhi die het vermogen ontwikkelt om de zwaartekracht te overstijgen heeft een enorm effect op het ontwaken van de Kundalini energie.

Yogisch vliegenHet yogisch vliegen
Met name de Siddhi die beoogt de zwaarte kracht te overstijgen heeft bij mij en de meeste cursisten een hele duidelijke uitwerking. Deze Siddhi is met name bekend geworden door de TM Siddhi cursus onder de benoeming yogisch vliegen.
Zoals Patajanli ook beschrijft in zijn Yoga Sutras, bij een bepaalde siddhi begint men zoveel energie te ervaren dat men niet meer stil kan zitten en gaat rondhoppen als een kikker!! Vandaar dat de cursusruimte ook vol ligt met matrassen want op een harde vloer voelt dat niet zo lekker! Je begrijpt dat er ook vreselijk veel gelachen wordt! De innerlijke beleving overstijgt echter wat je aan de buitenkant kunt zien:
Siddhi beoefenaars beschrijven een shift van bewustzijn. Van het dagelijkse bewustzijn naar een niveau waar andere natuurwetten gelden. Waar het lijkt alsof het lichaam vloeibare energie wordt, en ruimte, lichtheid en heelheid worden ervaren.

Het nut van het rondhoppen ...............
De vraag die veel mensen stelden was natuurlijk maar wat heb je daar nu aan!!
Patanjali maakt duidelijk dat het niet zozeer gaat om nu een superman-vrouw te worden en mooie sier te maken met wat je kunt. Het gaat om het bewustworden van je eigen bewustzijn, en de ontplooiing daarvan. Dat wordt geaktiveerd en dat is een heerlijke ervaring. Dat uit zich met name in blijdschap en helderheid en openheid voor het Leven. Identificaties en projecties kun je zo gemakkelijker loslaten.
Maharishi Mahesh Yogi heeft veel bijdragen aan de bekendheid van de Siddhi meditatie. Door zijn heldere uitleg is mij veel duidelijk geworden over de toepassing en de uitwerking van de Siddhi’s. Daarvoor ben ik hem dankbaar.

Youtube
Een bron van informatie over het yogisch vliegen kan je zien op Youtube.
Als je zoekt op Yogic Flying zijn er van de TM organisatie veel filmpjes te zien, waarbij je mensen ziet die dat doen, en er ook veel uitleg over is.

Voorbeelden van Siddhi’s zijn: het vermogen om mededogen voor je medemens te voelen, vriendelijkheid, of een toegenomen intuïtie. Maar ook vermogens die bij de meeste mensen meer bedekt zijn zoals heldervoelendheid, helderhorendheid of het yogisch vliegen. Het zijn vermogens die verlevendigd en verdiept kunnen worden door de Siddhi meditatie beoefening.
Ook zijn er Siddhi’s die bepaalde energieplaatsen in ons lichaam, chakra’s genoemd ontwikkelen. Door het beoefenen van de Siddhi’s verlevendigen en richten we de levensenergie, ook wel Kundalini genoemd.

Cursus kosten & data
cursuslocatie
cursuslocatie
Wereldvrede
Cursusleiding
Kennismaking sessie
Ervaringen
Contact
Weblinks

meditatie

Chakra's

Siddhi meditatie
meditatie
meditatie meditatie meditatie meditatie meditatie
meditatie     meditatie