meditatie   meditatie
Siddhi meditatie Maharishi Patanjali

Maharishi Patanjali
auteur van de yoga sutra's


kijk op YouTube video
voor yogic flying

meditatie Home
Wat zijn Siddha's
Oorsprong Siddha's
Kundalini....
Yogisch vliegen
Inhoud van de cursus

Het ontwikkelen van Kundalini is een belangrijk onderdeel van de jaartrainingWat is Kundalini?
Kundalini is de beweegkracht van de schepping. Het is het verlangen van het Bewustzijn om zich uit te drukken en zich bewust te worden van ZichZelf. Het eerste verlangen, om te vibreren en manifest te worden wordt prana genoemd in de Vedische geschriften. Daardoor neemt de schepping een aanvang.
Als wij als persoon, prana, die levenskracht ontvangen, en haar richten op bewustwordingsprocessen, dan wordt Prana ook wel Kundalini genoemd.

Wij nemen op verschillende manieren deze levenskracht op, bv door te ademhalen. In zijn meest subtiele vorm zijn het ademhalen en prana aan elkaar gelijk. Het is de schakel tussen de oceaan van kosmische levensenergie en de individuele levensstroom.

Tijdens de cursus wordt er intensief gebruikt gemaakt van verschillende ademhaings technieken. Ik heb een opleiding te volgen als Rebirter bij Willem van Overvliet [2005-2007] en een specialisatie in Pranayama’s te volgen bij Douwe Tiemersma [2008]. Daardoor heb ik meer mogelijkheden gekregen om als Siddhi meditatie leraar de cursus vorm te geven want zoals Patanjali ook aangeeft:
De Siddhi’s kunnen ontwikkelt worden door speciale kruiden, ademhalingstechnieken of het proces van Sânyama. [Het toepassen van het proces van Sânyama wordt tijdens de cursus overgedragen. Door middel van Sânyama passen we de Siddhi’s toe]

Door diverse pranayama’s toe te passen, en intensieve ademsessies te ondergaan, verlevendig je de Kundalini enorm. Emotionele blokkades worden opgeruimd. Maar dat niet alleen. "Diepere” lagen van het bewustzijn worden ervaren, waar je in verbinding staat met heelheid en stilte.
De chakra’s, plaatsen waar de energie samenkomt, worden daardoor ontwikkelt. Het ontwikkelen van de chakra’s is belangrijk omdat die een rol spelen bij het ontwikkelen van de Siddhi’s.
Dergelijke sessies zijn onvergetelijke hoogtepunten tijdens de cursus in de beleving van de cursist.

De kundalini energie heeft een symbolische vorm in de Shiva-Shakti afbeeldingen. Shiva staat symbool voor het Onmanifeste Transcendente Zelf. Het is echter de aard van het Onmanifeste om zichzelf te Manifesteren, vanwege deze eigenschap kan de schepping plaats vinden. De neiging om Manifesteren wordt ook wel Shakti genoemd.

 

Cursus kosten & data
cursuslocatie
Wereldvrede
Cursusleiding
Kennismaking sessie
Ervaringen
Contact
Weblinks

meditatie

Chakra's

Siddhi meditatie
meditatie
meditatie meditatie meditatie meditatie meditatie
meditatie     meditatie