meditatie   meditatie
Siddhi meditatie Maharishi Patanjali

Maharishi Patanjali
auteur van de yoga sutra's


kijk op YouTube video
voor yogic flying

meditatie Home
Wat zijn Siddha's
Oorsprong Siddha's
Kundalini....
Yogisch vliegen
Inhoud van de cursus

Inhoud van  de Siddhi-meditatie jaartraining: de Veda begrijpen en ervaren
Tijdens deze jaartraining word je uitgenodigd je eigen Bewustzijn te onderzoeken. Het is de essentie van je bestaan. Zonder Bewustzijn kan er immers niets worden waargenomen. 
Cursusleider Hilda Postema heeft een opleiding Vedische studies gedaan. De rijke kennis van de Veda met haar toepassingen lopen als een rode draad door de jaartraining. 
Het woord Veda betekent kennis van Bewustzijn. 
Door verschillende toepassingen kan er meer Bewustwording komen van Bewustzijn.

Vooropleiding van de TDM Diepte Meditatie lerarenopleiding
De jaartraining is een vooropleiding van de lerarenopleiding tot TDM Diepte Meditatie lerarenopleiding. Na afloop van de jaartraining krijg je een certificaat. Op basis van dit certificaat kunnen bepaalde modules van de lerarenopleiding overgeslagen of ingekort worden.

De jaartraining bestaat uit zes modules.
De inhoud van de modules zijn geselecteerd op hun praktische uitwerking in het dagelijkse leven.
Een onderdeel van de jaartraining is het beoefenen van de Siddhi's.
Het beoefen van de Siddhi's zorgt voor een verlevendiging van Bewustzijn. Vanuit Stilte wordt het Bewustzijn verlevendigd, gaat stromen, en daardoor kan je het leren kennen. 
Bij module 6 krijg je kennis van de Ayur Veda, dit kan heel ondersteunend zijn voor balans in het dagelijkse leven, en krijg je vanuit die hoek meer inzicht in jezelf.
Een belangrijk onderdeel van de cursus is kennis van de Vedanta. De kennis van de Vedanta wordt ook wel benoemd als het sluitstuk van de Veda. Het ontmaskert de illusie dat we afgescheiden zijn van elkaar, van de natuur. In wezen zijn we volledig verbonden, maar kan je hier voor open staan? Welke illusie staat hier in de weg?

Er wordt les gegeven in Prana Yoga, yogische ademhalingstoepassingen. Je ervaart de helende uitwerking van klankschalen. Prachtige dvd's van verschillende leraren komen voorbij. Oefeningen voor het verlevendigen van de chakra's. Je meditatie zal zich verdiepen.
Na een dergelijke jaartraining zul je een wezenlijke verandering ervaren!

Tijdens de jaartraining wordt je uitgenodigd om datgene wat wordt aangeboden te onderzoeken. Van elke module wordt er van je gevraagd een verslag te maken. Daarnaast is er een boekenlijst die we gezamenlijk doornemen, en van sommige boeken wordt er een toelichting van je gevraagd.
Als je alle modules hebt gevolgd en verslagen hebt ingeleverd, krijg je een certificaat uitgereikt. 

Als je deze jaartraining volgt is het belangrijk dat je ervaring hebt met regelmatig mediteren zodat er een verbinding met de Stilte is.

Overzicht van de zes modules:

 Module 1: : Toepassen van de Siddhi’s , het proces Samyama begrijpen en ervaren.


Tijdens deze module ga je leren hoe je de Siddhi's beoefent. Daarnaast wordt er intensief gemediteerd. Beoefening van Prana yoga. Er worden verschillende siddhi's overgedragen. Inzicht in de Veda. Het woord Veda betekent kennis. Kennis van Bewustzijn,  ongemanifesteerd en gemanifesteerd in vorm. Herken de Veda als jezelf, door middel van de toepassingen die de Veda biedt, en die dit weekend worden beoefend.

Duur: 1 weekend

Module 2: Toetsing en verdieping van module 1

Duur: 2 A 1 dag
         2 B 2 dagen

Module 3: Een meditatie intensive van 4 dagen. De Siddhi techniek betreffende het yogisch vliegen wordt overgedragen en beoefent. Ook staat kennis over de Kundalini energie centraal tijdens deze module.

Duur: 4 dagen

Module 4:  Satsang weekend: samen zitten in Waarheid. Tijdens dit weekend staat de kennis van de Veda, met name de Vedanta centraal. Begrijpen en ervaren. 

Duur: 1 weekend

Module 5 Deelname aan landelijke Siddhadag, kennismaking met andere cursisten van eerdere cursussen, en samen mediteren, Siddhi's beoefenen, en studie van de Vedanta.   

Duur: 2 dagen

Module 6 Inzicht in Ayur Veda met gastdocent ayur vedisch therapeut. Met Ayur Vedische massages. 

Duur: 1 weekend


 

De cursus heeft een doordachte opbouw, zodat je stap voor stap meer diepgang krijgt, uiteindelijk in je eigen Bewustzijn.
Een aantal keren per blok krijg je Siddhi's overgedragen, totaal 20 Siddhi's.
Alle teksten, de dvd's die je ziet, de luister cd's, alles wat je aangereikt krijgt, is verbonden met hetzelfde gedachtengoed: Het bewustzijn is één, maar drukt zich uit in diversiteit.

De cursisten ervaren meestal in het begin dat er veel vermoeidheid los komt. Dat komt ook omdat de energie waar je meer verbinding mee maakt, van alles los maakt. Het gaat stromen. Tevens verheft de energie je en ga je je zelf en de 'buitenwereld' anders waar nemen. Mooier, en vol van leven.
Tijdens de cursus hebben we een comfortabele cursus ruimte tot onze beschikking, die bedekt is met matrassen. 
                                                                                                                   

                                                                                                                     

Voortzetting van de Siddhi beoefening

Je begrijpt dat het toepassen van de Siddhi's dus een dagelijks onderdeel kan worden van je leven. De meeste Siddha's [iemand die de Siddhi's toepast] beoefen de Siddhi's na hun dagelijkse meditatie. Ze besteden er vaak twee keer per dag ongeveer 45 minuten aan. Sommigen kiezen er voor de beoefening 1 keer per dag te doen. Vanzelfsprekend zijn er geen verplichtingen. Na de cursus zijn er Siddhi-meditatie dagen voor gezamenlijke beoefening.

Cursus kosten & data
cursuslocatie
Wereldvrede
Cursusleiding
Kennismaking sessie
Ervaringen
Contact
Weblinks

meditatie

Chakra's

Siddhi meditatie
meditatie
meditatie meditatie meditatie meditatie meditatie
meditatie     meditatie