meditatie   meditatie
Siddhi meditatie Maharishi Patanjali

Maharishi Patanjali
auteur van de yoga sutra's


kijk op YouTube video
voor yogic flying

meditatie Home
Wat zijn Siddha's
Oorsprong Siddha's
Kundalini....
Yogisch vliegen
Inhoud van de cursus

Oorsprong Siddhi meditatie programma: De Veda begrijpen en ervaren


De Vedische kennis is oeroud. Er zijn oude Vedische geschriften van voor onze jaartelling, maar er zijn ook geschriften uit deze tijd. Iedere keer manifesteerd de Vedische kennis zich op verschillende manieren. De Vedische kennis is maar een betiteling. Zolang het kennis over Bewustzijn is, geen denkbeelden, maar tot ons gekomen op basis van inzicht en Zijns ervaringen, herhaaldelijk getoetst, kunnen we spreken over Vedische kennis.
Het Siddhi meditatie programma is een onderdeel van de Vedische kennis. Het wordt beschreven in de Yoga Sutra's van Patanjali. Patanjali was een Oud-Indiase wijsgeer die de kern van yoga in beknopte Sanskriet-spreuken (sutra's) heeft doorgegeven. De Yoga Sutra's bevatten onnoemelijk veel  inzichten en gelden nog steeds als de belangrijkste bron van inspiratie voor de beoefenaar van yoga.

De Yoga Sutra's van Patanjali zijn onder te verdelen in vier hoofdstukken. De eerste twee hoofdstukken gaan over het verstillen van het altijd maar actieve denkvermogen. Het transcenderen, zoals we dit ook kennen van de TDM Diepte Meditatie, wordt hier geniaal in uitgelegd.
De ook de rol van verkeerde denkbeelden, het instand houden van destructieve emoties, wordt hier in belicht. Het proces van spirituele groei heeft ook te maken met herkennen wat we niet zijn.  


 

De Yoga Sutra's van Patanjali

Studiemateriaal tijdens de Siddhi meditatie cursus

Het derde hoofdstuk, Vibhuti Pada, gaat over het ontwikkelen van vermogens als bijvoorbeeld intuïtie en heldervoelendheid. Deze vermogens ontstaan spontaan naarmate je je ontwikkelt, maar je kunt ze ook een handje helpen door te leren je aandacht te richten op deze kwaliteiten in het Zelf. Het is niet voor niets dat de Yoga-Sutra's niet ophouden bij deel drie. Dit deel gaat dus over de verschillende Siddhi technieken die je gaat beoefenen.

Het vierde hoofdstuk is Kaivalya Pada. Dit deel gaat over ultieme bevrijding en éénwording. Het enige doel van het toepassen van de Siddhi meditatie technieken is bevrijding.
Bevrijding van onjuiste identificaties, waardoor we onze eigen aard die reeds altijd onveranderlijk aanwezig was én is, kunnen herkennen en blijvend kunnen ervaren.
De kennis beschreven in het vierde hoofstuk  staat ook wel bekend onder de naam Advaita Vedanta. Dit loopt als een rode draad door de cursus heen.


 

Cursus kosten & data
cursuslocatie
Wereldvrede
Cursusleiding
Kennismaking sessie
Ervaringen
Contact
Weblinks

meditatie

Chakra's

Siddhi meditatie
meditatie
meditatie meditatie meditatie meditatie meditatie
meditatie     meditatie